Poredak

 

 

 

 

 

Kažu da je Zmaj rođen iz vatre na površini ledenog jezera. Kažu da je rođen zbog nepravde i da je to jedina vrsta života stvorena iz destrukcije. Prvi Zmaj imao je svoju volju, svi potonji su bili sluge. Ovo je priča o tom Zmaju, jedinom od svoje vrste.

Samo usamljenost, jedna od one prave, kritične, čini od volje misiju. I prvi Zmaj je imao misiju. Rođen iz rata leda i vatre, kažnjen nepravdom da je sazdan od opozita, odlučio je uvesti red. Kažu da mu nije bilo suviše bitno da li će to biti Poredak leda ili Poredak vatre. Kasnije je Majanski kaledar posvjedočio da se Zmaj zapravo nikada nije mogao odreći svoje suštine, niti leda niti vatre.

Zmaj je pravedno naizmjenično ledio i palio ono što je štitio, Zemlju. Smjenom ledenih i vatrenih eona činio ju je udobnim staništem za sebe. Kada su u svoje duše napokon primili oba principa Zmaja, mali ljudi su preživjeli. Tog dana prihvatili su Poredak nepravde koji će pravedni prvi Zmaj u meni zauvijek nijekati.

 

 

 

 

vasionka

...loyal...liar, big time...brutal...again brutal...love all kids, especially those with autistic disorder...love music, that mathematics of all the worlds...again loooooooove music...read, read and read even more...love to write...loooove to write poems&songs...tales...more tales...manicure nails, no, no, never...love to seek, seek big time...explore...love God...again love God, that greatest freak of all the times... odd fellow...love major guy in the underworld...love equinox...indeed love equinox...mmmmmmm, love blood, that knowledge thing...don't know how to love...love myself mostly and ouuuuuuuuuuuuuuu...love freaks...again love freaks...all freaks...hate to share bed with anyone but one...love one grandmother and her son...her son...her dead son...love men...mmmmmmmm, love men with attitude...love men with attitude again...love gracefully women...mmmmmm, muses...adore troubadour...love night...again love night...love light...hate order...hate paper money...love symbols...adore symbols...love frustration...love hard lesson...tatoo...mmmmmmmm, haaaaaard lesson...

Leave a Comment