Djevojčica i njeni kišni oblaci

 

 

 

 

Bio jedan grad i u njemu djevojčica koja je bila jako tužna jer je živjela sama. Djevojčica je toliko plakala da su se u njenoj trošnoj kućici počeli stvarati kišni oblaci. Kako ona nije prestajala plakati, kišni oblaci su počeli izlaziti kroz dimnjak, trošni krov, prozore i vrata njene kućice i ubrzo su prekrili cijeli grad. Šetajući jednog dana do udaljene šume iznad svoje kućice u potrazi za gljivama, djevojčica je otkrila da je kišni oblaci prate u stopu. Gdje god bi išla djevojčica kišni oblaci bi išli za njom.

Kada su već kišni oblaci iznad grada naše djevojčice postali tamni i teški od njenih isplakanih suza, djevojčica je dobila pismo od svoje nepoznate prijateljice iz jedne daleke zemlje u kojoj je, već godinama, vladala suša. Djevojčica je plakala nad pismom svoje nepoznate prijateljice koja joj je potanko opisala kako u toj dalekoj zemlji djeca i ljudi umiru od gladi jer već godinama polja nisu rađala, a stoka se nije množila zbog suše. Bilo je to najtužnije pismo koje je naša djevojčica ikada pročitala. Slijedećeg jutra, djevojčica je odlučila da pomogne svojoj nepoznatoj prijateljici i njenom narodu u toj dalekoj zemlji. Spremila je stvari za put, svu hranu koju je pronašla u trošnoj kućici i cijelu svoju ušteđevinu.

Djevojčica je sa njenim kišnim oblacima toliko dugo putovala do daleke zemlje svoje nepoznate prijateljice da je, usput, stasala u lijepu djevojku. Jedino što se tokom njenog dugog putovanja nije mijenjalo su kišni oblaci koji su je pratili u stopu.  Jednog dana je stigla u zemlju u kojoj je Sunce sijalo toliko jako da su njeni kišni oblaci počeli da plaču od vreline. Na sred puta kojim se ulazilo u malo selo,  naša lijepa djevojka je susrela djevojku svojih godina za koju je znala da je njena nepoznata prijateljica. Kako su se dvije prijateljice osmjehivale jedna drugoj i grlile, tako su tamni i teški kišni oblaci sve više plakali pojeći vodom presušene rijeke, polja i stoku te daleke zemlje.

 

 

 

vasionka

...loyal...liar, big time...brutal...again brutal...love all kids, especially those with autistic disorder...love music, that mathematics of all the worlds...again loooooooove music...read, read and read even more...love to write...loooove to write poems&songs...tales...more tales...manicure nails, no, no, never...love to seek, seek big time...explore...love God...again love God, that greatest freak of all the times... odd fellow...love major guy in the underworld...love equinox...indeed love equinox...mmmmmmm, love blood, that knowledge thing...don't know how to love...love myself mostly and ouuuuuuuuuuuuuuu...love freaks...again love freaks...all freaks...hate to share bed with anyone but one...love one grandmother and her son...her son...her dead son...love men...mmmmmmmm, love men with attitude...love men with attitude again...love gracefully women...mmmmmm, muses...adore troubadour...love night...again love night...love light...hate order...hate paper money...love symbols...adore symbols...love frustration...love hard lesson...tatoo...mmmmmmmm, haaaaaard lesson...

12 Comments Write a comment

 1. Može biti da je do onog damned sistema spojenih posuda, odnosno: ili je to tako ili ti lažeš ili lažem ja. Može bit’ da i pisanje laže, s toga je čitanje, u svakom mogućem slučaju, poza.
  Uh, što nasrah, hahahaha

 2. Kažu da kvalitetan lažac kvalitetno vjeruje, a kažu i da, ukoliko ispunjava prve dvije stavke, postoji i treća: pripovjedač je. Ako povjerujemo kazanome, vjerovatno smo i sijamci i vješti lašci.
  Jesi u klubu onda?
  Nego, ostavi na miru tu blogg škrabotinu svoju ba, ne gasi je svako malo da mi ostane upotpunjena kolekcija maštača.
  Hajd’ uzdravlje!

 3. Onaj.
  Ja volim kišu 🙂
  Ima nešto poetično u njoj, uvijek!
  I sjećam se u proljeće, poslije kiše, uvijek se pojave neki leptirići koje možeš ganjati uokolo ^^
  Želi li djevojčica pokazati svoj ostali svijet, onako, ispod kišobrana? ^^

 4. Morbid, da ćutim? Uvijek.
  Aaa, ne računa se da u sebi pričam stoljećima, zar ne:-)

  Sarlo, djevojčica je mama, no i djevojčica, da:-)
  Ako je kiša blaga i topla, ljepše je bez kišobrana.
  U djetinjstvu sam tako usavršila hvatanje leptirova da bi nastavili letiti i kada bih skinula palac i kažiprst desne ruke sa njihovih krilca:-)
  Dobrodošao!

Leave a Comment