Zaboravljeni Dječak i Doba prinčeva

 

 

 

 

Nekako je, nikad se nije saznalo kako, u Doba prinčeva pronađen Zaboravljeni Dječak. O tome ko ga je pokazao svijetu ima više mogućih priča, kazivanih od najvještijih pripovjedača, ali je sigurno da su zlo Doba prinčeva proglasile Majke Previše savršenih princeza. Majke Previše savršenih princeza bile su žene Običnih odraslih ljudi koji su, kazuje se, postali jako nesrećni kada su otkrili da su ih majke prevarile. Prvo su im govorile da su ih zavoljele zbog njihovog dobrog srca, čistog pogleda i jasnog govora, da bi se kasnije ispostavilo da bi ih zamrzile ukoliko ne bi imali visoke konje, bogate haljine i prostrane dvore. Nedugo nakon što bi postali muževi takvih majki, prinčevi su se pretvarali u Obične odrasle ljude jer su ih na to nagnale Majke Previše savršenih princeza i svi ostali prinčevi koji su dijelili istu zlu sudbinu.

Zaboravljeni dječak je imao čudan život jer je, iako dobrog srca, čistog pogleda i jasnog govora, bio skroman. Svoju osobinu nije mijenjao ni kada bi se zaljubio u neku od Previše savršenih princeza. Dugo je zato lutao svijetom, ali se nikada nije osjećao usamljenim jer je imao puno prijatelja. Svi, nekad prinčevi a poslije Obični odrasli ljudi, su se željeli družiti sa njim jer  je ostao dječak i nikad se nije trudio postati princ. Previše savršene princeze su ga potajno gledale jer su uviđale da je njegova posebnost izvirala iz njegove nepokolebljive skromnosti , ali im se nikada nije zaista dopadala njegova jedinstvena sloboda.

Neki pripovjedači kazuju da je Zaboravljeni Dječak sreo svoju Zaboravljenu Djevojčicu, da su izrodili potomstvo zaboravljenih dječaka i zaboravljenih djevojčica u svome skromnom domu, ali to nikada nije zasigurno utvrđeno jer je jako malo prinčeva i Previše savršenih princeza htjelo govoriti o tome. Ipak, djeca još uvijek pokazuju svoje dobro srce, čist pogled i jasan govor jer samo to i imaju. Sigurno je da će neka od njih izrasti u Zaboravljenog Dječaka i Zaboravljenu Djevojčicu.

 

 

 

vasionka

...loyal...liar, big time...brutal...again brutal...love all kids, especially those with autistic disorder...love music, that mathematics of all the worlds...again loooooooove music...read, read and read even more...love to write...loooove to write poems&songs...tales...more tales...manicure nails, no, no, never...love to seek, seek big time...explore...love God...again love God, that greatest freak of all the times... odd fellow...love major guy in the underworld...love equinox...indeed love equinox...mmmmmmm, love blood, that knowledge thing...don't know how to love...love myself mostly and ouuuuuuuuuuuuuuu...love freaks...again love freaks...all freaks...hate to share bed with anyone but one...love one grandmother and her son...her son...her dead son...love men...mmmmmmmm, love men with attitude...love men with attitude again...love gracefully women...mmmmmm, muses...adore troubadour...love night...again love night...love light...hate order...hate paper money...love symbols...adore symbols...love frustration...love hard lesson...tatoo...mmmmmmmm, haaaaaard lesson...

Leave a Comment